Jätä sisältö väliin
Ruoanlaitto

Learning to ferment food by season

Ruoanlaitto

Learning to ferment food by season

Kesto
3 tuntia
Ryhmän koko
Korkeintaan 10 henkilöä
Ruokakulttuuri
Eurooppalainen
Järjestetään kielellä
Englanti
Ruoanlaitto

Learning to ferment food by season

Ruoanlaitto

Learning to ferment food by season

Kesto
3 tuntia
Ryhmän koko
Korkeintaan 10 henkilöä
Ruokakulttuuri
Eurooppalainen
Järjestetään kielellä
Englanti

Mitä teet

The 3 hour workshop instructs how to start making one’s own fermented vegetables (sauerkraut). 1. An introductory talk focuses on food fermentation as an eco friendly way of adapting to climate change that supports organic agricultural practices, sustaining care of the environment while promoting personal gut health. It provides a context for learning the basic technique of making sauerkraut: adding salt to organic cabbage (and other veg ingredients), activating surface bacteria to eat the sugar. The vinegar thus produced preserves the food and when consumed acts as an agent encouraging digestive enzyme activity and absorption of nutrients in the human gut. The talk also demonstrates how this slow food prep process leads to the production of a super fast food, that can be added to a dish at last minute, providing a tasty, probiotic rich, raw element. 2. Demo and tastings of fermented drink shots. 3. Demo of making sauerkraut basic technique and recipe. 4. Each participant has the chance to make their own jar of sauerkraut that they will take home. 5. Tastings of a seasonally inspired menu of fermented foods with recipe ideas. 6. Closing talk provides participants with ideas for sustaining their fermented food production: accessing resources, such as locally grown organic vegetable ingredients and networks of fellow food fermenters for support, social interaction.

Ruoanlaitto

Ruoanlaitto

Airbnb-elämyksissä
  • Innokkaat kokit

    Opi valmistamaan perinteisiä ruokia ja kuule persoonallisia tarinoita paikallisilta elämysjärjestäjiltä.

  • Intiimit ympäristöt

    Aterioi yhdessä ainutlaatuisissa paikoissa yksityisistä maatiloista salaisiin kattoterasseihin.

  • Tarkastanut: Airbnb

    Jokaisen elämyksen kulinaaristen perinteiden aitous tarkastetaan.

Elämysjärjestäjäsi

Lisätietoja majoittajasta Niamh

Niamh

I am a fermented food producer, passionate about teaching DIY food fermentation skills. I have had years of first hand experience of the nutritional benefits of a fermented food diet, prior to launching my small batch production for market trading. Training with experts has equipped me with specialist knowledge to develop my teaching approach: presenting a toolkit for workshop participants to customise production to their own tastes, nutritional health requirements and budget. A background in art curating, community arts facilitation and grass roots environmental activity provides me with key resources to create a learning experience, allowing participants to sustain food fermentation as part of an ethical relation to environment and community, using locally grown organic vegetables and availing of opportunities for social cooperation.

Mitä hintaan sisältyy

Ruoka
Guests will be served a selection of small plates of fermented foods, all vegan. These will be paired with market produce…
Juomat
Kefir fruit cordial (using locally grown berries) and kefir milk yogurt (using local raw organic cows milk) shots will be…
Välineet
All utensils, equipment, organic vegetables and other ingredients for participant hands on activity of making their own…

Missä tulette olemaan

The workshop will be hosted at Sheridan’s Cheesemongers, artisan food retail shop and delicatessen, located in the building that was the site of the Old Virginia Road Railway Station, outside Kells, county Meath. It will take place against the backdrop of a busy Saturday afternoon food market, bringing together the best of local food produce that will be paired with ferments in the workshop tasting menu.

Muistettavia asioita

Ruokavaliota koskevat toivomukset

Elämysjärjestäjä voi täyttää pyynnöstä ilmoitetut ruokavaliotoivomukset. Ilmoita elämysjärjestäjälle ennen elämystä, tarvitsetko majoituksen.
Vegaani
Vegaani

Peruutusehto

Mistä tahansa elämyksestä voi saada täyden hyvityksen, jos sen peruuttaa 24 tunnin kuluessa sen ostamisesta tai vähintään 7 päivää ennen sen alkamista.

Viestintäkäytäntö

Viesti aina Airbnb:n kautta. Maksusi turvaamiseksi älä koskaan lähetä rahaa äläkä viesti Airbnb-sivuston tai -sovelluksen ulkopuolella.

Varausvaatimukset

Vieraiden enimmäismäärä on 10 ja alaikäraja18 vuotta. Jokaisen vieraan on itse ymmärrettävä käytetyt ainesosat ja ilmoitettava mahdollisista allergioista tai ruokailurajoituksista elämysjärjestäjälle. Vieraiden pitää myös ottaa huomioon, että raa'an…

Virallinen henkilötodistus

Sinun pitää ottaa itsestäsi kuva, joka vastaa henkilötodistuksesi kuvaa. Tällä tavoin Airbnb voi vahvistaa, kuka todellisuudessa osallistuu elämykseen. Sinun tarvitsee tehdä se vain kerran.

Lisää vinkkejä

No previous experience of food fermenting is required. Additional refreshments available to purchase from Sheridan’s deli food counter on site, tea/coffee/wine/cakes/pastries.
Niamh
Learning to ferment food by season
Uusi elämys
75€/henkilö
Uusi elämys
75€/henkilö